Thé

JAPANSK THÉ-CEREMONI

Den japanske thé-ceremoni (te-ceremoni, eller jap. cha-no-yu) er en meditativ måde at drikke thé og være sammen på, et bud på fred og ro i en travl verden. Man er ikke kun tilskuer, men deltager i ceremonien, spiser en japansk kage og får serveret en skål grøn thé, matcha – og bliver tilstede i nuet – for en stund…

Thé er mere end blot at tilberede og drikke thé. Det er ”meditation in action” – den indre holdning er lige så vigtig som den ydre. De fire vigtige principper i den japanske thé-ceremoni er “Wa, Kei, Sei, Jaku” – harmoni, respekt, renhed og ro.

Som i zen-meditation gælder det om at tømme sit sind for unødvendige tanker. Og dette gælder både vært og gæst: Begge parter mødes et sted, et frirum fra hverdagens trummerum. Et enestående møde mellem mennesker, der aldrig kan opleves på præcis samme måde igen, og en måde at arbejde systematisk med sindet og bekymringer.

Jeg har studeret thé-ceremonien siden 2005, i Kyoto og København.

Demonstration · Foredrag

Følg evtl. med på min blog om japansk thé-ceremoni i Danmark:
http://thebloggen.wordpress.com/

JAPANSK KONFEKT

Japansk konfekt (jap. okashi eller wagashi) er en form for japansk konfekt, der består af sunde japanske råvarer: Hvide og røde bønner og rismel. Deres design er smuk og sart, inspireret af årstiden, og kagerne får poetiske navne, der minder om blomster, digte og dufte…  De indtages typisk i forbindelse med den japanske thé-ceremoni.  

Jeg har studeret japansk konfekt i Kyoto, igennem workshops og brugen i forbindelse med thé-ceremonie, samt egen fremstilling til brug herhjemme.

Workshop · Foredrag 

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s