Tekster

DIGTSAMLINGER

1) I 1999 udkom den første digtsamling, stadig på modersmålet tysk: “VERTRAUE DER NACHT GEHEIMNISSE AN”, (hernede afbilledet i layoutform med arbejdstitlen “Momente”), Frieling Verlag, Berlin.

2) I 2012, den 7. juni, udkom den anden digtsamling, nu på dansk: “DE GRØNNE SKYGGERS LAND. Skitser, digte, haiku fra Japan”, på dansk. Illustreret med egne tegninger. Den kan fås hos boghandlere og hos forlaget, og koster 149, 50 kr.

3) I 2019, den 9. september, udkom den 3. og 4. digtsamling, på dansk, samtidigt: “BLADVÆRK – haiku-inspirerede årstids-ord” og:

4) “JORDEN ÅNDER – livscyklus digte”. Hver bog er på ca 250 sider, og er illustreret med egne tegninger. Den kan købes på forlagetravnerock.dk, saxo.dk, og direkte hos mig, og koster 189 kr.

(Sider fra den nyeste kommer snart)

www_De_groenne_skyggers_landDe_groenne_skyggers_land_s3De_groenne_skyggers_land_s7De_groenne_skyggers_land_s5www_digte_Vertraue_der_Nacht_backDe_groenne_skyggers_land_s9www_digte_Vertraue_der_Nacht_frontdigte_haiku_2012De_groenne_skyggers_land_s8digte_haiku_20123

BLOG

Beretninger og billeder, samt artikler om den japanske thé-ceremoni og funderinger over årets gang her på min blog: http://thebloggen.wordpress.com/

HAIKU

Haiku er en meget gammel japansk digtform, bestående af 3 linier af 5-7-5 stavelser. Digteren forsøger at udtrykke en udmiddelbar oplevelse af det sete, typisk fra naturen, et indtryk skrevet lige nu og her. Den 1. linie er noget bestandigt, evigt, “buddha-naturen”, i den 2. linie er der noget der forandrer sig, og i den 3. linie sker noget uventet. Dette uden at hendes “jeg” eller “ego” kommer i vejen. Derfor udtrykkes der heller ikke følelser eller sentimentalitet i haiku. Det oplevede skal videregives til læseren, så han også kan få en oplevelse – med de billeder, han ser for sit indre øje.

Medlem af Haikugruppen, København.

Se link til haiku-antologi “Blade i vinden”:
http://www.ravnerockforlaget.dk/Nyheder.htm

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s