To nye digtsamlinger

20190824_183916

RECEPTION

Officiel udgivelsesdag på mine to nye digtsamlinger er den 9/9-2019. Reception & oplæsning finder sted kl 18 torsdag d. 12. september 2019, i HUSET i Rådhusstræde 13, 1. sal, København K ☺

KØB AF BØGER

Bøgerne kan handles hos forlagetravnerock.dksaxo.dk, eller hos mig på ullaconrad@mail.com, for 195 kr stk.

PRESSEMEDDELELSER

“BLADVÆRK – haiku-inpirerede årstidsord” af Ulla Conrad
Haiku og tanka digtene i denne bog er inddelt efter årstiderne, derunder de tolv måneder, og er opstået under zen-retræter, japanske te-ceremonier, i naturen, under gåture, på rejser, og i København. Haiku er en gammel japansk digt-form, med hvert digt bestående af tre linjer med hver især 5-7-5 stavelser. Det udtrykker en umiddelbar oplevelse, et indtryk lige nu og her, tit fra naturen, og gerne med et ”årstidsord”. Digtformen tanka består til gengæld af fem linjer med hver især 5-7-5-7-7 stavelser. Den bruges blandt andet til at skrive om indtryk efter sociale sammenkomster, som her efter te-ceremonier, og må i modsætning til haiku gerne indeholde følelser. Bogen afsluttes med tre prosatekster om haiku – om haiku fascinationen – om haiku og de fire årstider i Danmark – og hvor inspirationen til at skrive haiku er kommet fra.
”Kold fugtig morgen –
mine cykelhjul begravet
i gule blade”
256 sider, Paperback, 120 x 185 mm, Pris: 195 kr
___

“JORDEN ÅNDER – livscyklus digte”af Ulla Conrad

Jorden trækker vejret, skoven gror til, kystlinjen trækker sig frem og tilbage, og årstiderne skifter. Mennesker mødes. Hun skriver om det det råt og direkte, oplevelser og tanker, om interrelationer mellem mennesker, og mellem mennesker og naturen. Om emner som: mødet med naturen – en undren og åben-hed – om at finde trøst og inspiration i naturen – at filosofere i naturen – at alt er ok, som det er – kærlighed til naturen – taoisme – panteisme – romantikkens tilgang til naturen – alt i alt hvordan digteren ser verden og reagerer på den – med fantasi og indlevelse. Hun mærker efter, stiller spørgsmål, og lytter. Og så svarer naturen, den giver ro og rådgivning – til stilheden er svar nok i sig selv, og selv spørgsmålene forsvinder. I vores stressede verden kander være mange, der søger kontakten med naturen, men har svært ed at finde ind til den – her i digtene kan der måske findes lidt poetisk vejledning og inspiration.
– Tolv cyklusser af digte, der hver især følger ét år. Hvert kapitel med en sort-hvid illustration af forfatteren.
”Havet er oprørt men gråt
det fader ud til horisonten
hvor de udødeliges ø ligger
og bliver så et med himlen
hvis man kunne flyve henover
når sindet at tænke og dér
kommer en kano til syne
og gør lige dét
hvor der er vilje, er der vej
Tao Te Ching taler om
at Vejen synes mørk
at gå fremad synes at gå baglæns
at den gemmer sig i det navnløse
”Men kun Vejen ernærer alle væsner
og fører mod fuldkommenhed”
det gør den, når du er uden ønsker
(…)”
252 sider, Paperback, 120 x 185 mm, Pris: 195 kr
___
Ulla Conrad, f. 1973, er grafisk designer, illustrator, digter og mindfulness instruktør. Hun har i mange år beskæftiget sig med zen-meditation og den japanske te-ceremoni, og har tidligere ud-givet to digtsamlinger.
___

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s